Asunnon irtisanominen

Irtisanominen aina kirjallisesti

Asunnon irtisanominen tehdään aina kirjallisesti. Jos vuokrasopimus on kahden henkilön nimissä, tulee molempien allekirjoittaa tai vahvistaa irtisanominen.Irtisanominen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa muuton varmistuttua. Voit irtisanoa asunnon sähköisellä lomakkeella tai palauttamalla paperisen lomakkeen SATOon postitse.

Irtisanomisaika täysi kalenterikuukausi

Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana SATO on vastaanottanut irtisanomisilmoituksen. Irtisanomisaika päättyy seuraavan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. (Esim. 20.6. irtisanotun asunnon irtisanomisaika päättyy 31.7.)

Molempien irtisanottava tai vahvistettava irtisanominen

Jos vuokrasopimuksesi on kahden henkilön nimissä, tulee molempien tehdä sähköinen ilmoitus irtisanomisesta tai allekirjoittaa paperinen irtisanomislomake. Molemmat eivät voi täyttää sähköistä ilmoitusta samanaikaisesti, vaan toinen voi tehdä ilmoituksen teon, vasta kun ensimmäisestä ilmoituksesta on tullut vahvistus sähköpostiin. Jos asunnon irtisanoo vain toinen osapuoli ja toinen on jäämässä asuntoon, tulee asuntoon jäävän vahvistaa sähköisesti, että koko vuokrasopimus velvoitteineen siirtyy hänen nimiinsä.

Sähköinen irtisanominen pankkitunnuksilla

Sähköisen irtisanomisilmoituksen voit tehdä vain jos käytössäsi on pankkitunnukset. Pankkitunnistautuminen vastaa kirjallista allekirjoitusta. Jos vuokrasopimus on kahden henkilön nimissä, tulee molempien tehdä irtisanomisilmoitus omilla pankkitunnuksilla 24 h sisällä ensimmäisestä ilmoituksesta. Mikäli vuokrasopimus on useamman kuin kahden henkilön nimissä, tulee irtisanominen tehdä paperilomakkeella. Sähköinen irtisanominen edellyttää sähköpostiosoitetta sekä matkapuhelinnumeroa. Mikäli näitä tietoja ei ole, tulee irtisanominen tehdä paperilomakkeelle.

SATO vahvistaa aina irtisanomisen

Kun SATO on vastaanottanut ja käsitellyt irtisanomisilmoituksesi, tulee siitä aina kirjallinen vahvistus postitse. Vahvistuksen yhteydessä lähetetään myös muutto-ohjeita ja asunto tullaan tarkistamaan yleensä viiden arkipäivän sisällä. Jos et saa kirjallista vahvistusta viimeistään kolmen arkipäivän sisällä, ota yhteyttä SATOn Asiakaspalveluun, p. 020 334 443, asiakaspalvelu@sato.fi.

Irtisanominen käynnistää uudelleenvuokrauksen

Kun irtisanomisilmoituksesi saapuu SATOon, käynnistyy asuntosi uudelleenvuokrausprosessi. Valitettavasti irtisanomista ei useimmiten voi perua, koska asuntoa on saatettu jo tarjota uusille asukkaille. Irtisanomisaikana yhteystietosi voidaan luovuttaa asunnosta kiinnostuneille asiakkaillemme, jotta he voivat olla sinuun yhteydessä sopiakseen asuntoon tutustumisesta. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta esitellä asuntoa, pyydämme ottamaan yhteyttä SATOn Asiakaspalveluun tai paikalliseen asunnonvälittäjään, jotta voimme sopia asunnon esittelystä muulla tavoin.

Valitse pankki, jonka kautta haluat tunnistautua.
NordeaHandelsbankenOPAlandsbankenDanske Bank

Tai

Tulosta paperinen irtisanomisilmoitus

Siirry alkuun